Fri. Dec 1st, 2023

Χανιά: Μωρά “κατά παραγγελία” – Πάνω από 100 πάμφτωχες γυναίκες χρησιμοποιήθηκαν ως παρένθετες μητέρες

94405ea44df24f35985c15a856d65712
Kritichannel >

Τουλάχιστον 30 νεαρές γυναίκες που βρίσκονται σε κατάσταση εγκυμοσύνης, “ξετρύπωσε” από σπίτια-τρώγλες η ΕΛΑΣ στην Κρήτη.

Τουλάχιστον 30 νεαρές γυναίκες που βρίσκονται σε κατάσταση εγκυμοσύνης, “ξετρύπωσαν” από σπίτια-τρώγλες οι αστυνομικοί του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης.

Πρόκειται για γυναίκες από την Μολδαβία, την Ουκρανία, τη Γεωργία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, γυναίκες που δεν είχαν ούτε να ζήσουν στα χωριά τους, και που χρησιμοποιήθηκαν στεγνά, σύμφωνα με την αστυνομία, από το κύκλωμα του μεγαλογιατρού ως δότριες ωαρίων και στην συνέχεια ως παρένθετες μητέρες. Γυναίκες που βρίσκονταν υπό επιτήρηση και τους επιτρεπόταν να βγουν μόνο για σούπερ-μάρκετ και για ιατρικές εξετάσεις στο… φημισμένο Κέντρο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, αυτά που ήδη βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας είναι άκρως σοκαριστικά.

-1ον στο χρονικό διάστημα που κράτησε η έρευνα του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης, το κύκλωμα φέρεται να είχε αλιεύσει και χρησιμοποιήσει περισσότερες από 100 γυναίκες.

-2ον μοναδικό κριτήριο ήταν η φτώχεια τους. Το μηνιαίο εισόδημα των 600 ευρώ που τους έδιναν για όσο χρονικό διάστημα έμεναν στην Κρήτη για τη διαδικασία της παρένθετης μητρότητας, στην πατρίδα τους ήταν το εισόδημα σχεδόν μισού χρόνου. Σε πολλές περιπτώσεις οι οικογένειες τους δεν γνώριζαν απολύτως τίποτα.

-3ον Κατά την ΕΛΑΣ το κύκλωμα είχε στήσει πλέον δικό του μηχανισμό σε Ελλάδα, Βαλκάνια και χώρες της ανατολικής Ευρώπης για να εντοπίζει τις κατάλληλες υποψήφιες παρένθετες μητέρες.

Όπως έγινε γνωστό από χθες, ένα πρόγραμμα παρένθετης μητρότητας κόστιζε από 70.000 έως 120.000 ευρώ (το πακέτο).

Στελέχη του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης ανέφεραν ότι είχε στηθεί μία “βιομηχανία” πάνω στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, όμως οι εμπλεκόμενοι φέρεται να ήταν πια αδίστακτοι προκειμένου να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά, εκμεταλλευόμενοι τη λαχτάρα ζευγαριών να αποκτήσουν παιδί.

Από την έρευνα προκύπτουν, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, περισσότερες από 350 περιπτώσεις εξαπάτησης ζευγαριών που απευθύνθηκαν στο κέντρο για εξωσωματική. Ακόμα, όπως αποκαλύπτεται, το Κέντρο ήταν πρόθυμο να βοηθήσει στην απόκτηση παιδιού μοναχικούς άνδρες ή gay ζευγάρια. Όπως περιγράφεται, στους ενδιαφερόμενους έβρισκαν εικονικές νύφες, προχωρούσαν σε εικονικά σύμφωνα συμβίωσης και στην συνέχεια εξέδιδαν πλαστές ιατρικές γνωματεύσεις ότι οι γυναίκες ήταν ανίκανες να τεκνοποιήσουν λόγω συγκεκριμένων βλαβών και έτσι έμπαινε σε ενεργοποίηση το πανάκριβο πρόγραμμα παρένθετης μητρότητας. Οι ενδιαφερόμενοι, μοναχικοί ή gay, επέστρεφαν στο σπίτι τους με ένα παιδί στην αγκαλιά.

Σύμφωνα με την ογκώδη δικογραφία τις επόμενες ημέρες αναμένονται μεγάλες αποκαλύψεις ακόμα και ονόματα εμπλεκομένων.

Όλες αυτές οι γυναίκες που σήμερα βρίσκονται σε κατάσταση εγκυμοσύνης στο πλαίσιο δράσεων του κυκλώματος αναμένεται να χαρακτηριστούν θύματα εμπορίας ανθρώπων προκειμένου να τύχουν της ανάλογης προστασίας τόσο σε επίπεδο εργασιακής εκμετάλλευσης όσο και σε σχέση με την εκμετάλλευση των ωαρίων.

Εντός της ημέρας οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Χανίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ