
Χωρίς άδειες τα ομπρελοκαθίσματα στα Φαλάσαρνα μετά τον “πόλεμο” και τα εξώδικα στον Δήμο Κισσάμου – Κινητοποιήσεις και συλλήψεις στο Ελαφονήσι, όπου έχουν αναλάβει δράση ακτιβιστές-κάτοικοι για τα προβλήματα – Μετά το ξύλο, αλληλομηνύσεις μεταξύ του ξεναγού και του φύλακα που δεν τον άφησε να περάσει στην παραλία
Ένας ακήρυχτος πόλεμος… για τον ελεύθερο δημόσιο χώρο στις παραλίες λαμβάνει χώρα σε ολόκληρη την Ελλάδα, με το “Κίνημα της Πετσέτας” να γιγαντώνεται έναντι των επιχειρήσεων ομπρελοκαθισμάτων! Οι επιχειρηματίες των παραλιών, που σε άλλες περιπτώσεις έχουν ενοικιάσει νόμιμα και σε άλλες έχουν κάνει κατάληψη, επιβάλλουν τους δικούς τους κανόνες… στους λουόμενους, στους οποίους δεν επιτρέπουν ούτε βουτιά αν δε νοικιάσουν σετ ομπρέλας-ξαπλώστρας, βάζοντάς τους να μαζέψουν τα κουβαδάκια τους και να πάνε σε άλλη παραλία!
Και όσο γιγαντώνεται σε όλη την Ελλάδα το “Κίνημα της Πετσέτας”, όπως αποκαλείται η κοινή δράση πολιτών σε όλη τη χώρα, ζητώντας να απελευθερωθεί δημόσιος χώρος στις παραλίες που καταλαμβάνονται από ομπρελοκαθίσματα, οι καταγγελίες και τα περιστατικά γίνονται όλο και πιο γνωστά. Όπως για παράδειγμα η περίπτωση που αποκάλυψε το neakriti.gr με τον ξεναγό που κατέθεσε μήνυση ότι εδάρη από υπάλληλο σεκιούριτι ξενοδοχείου στην περιοχή των Μαλίων, όταν πήγε να περάσει στην παραλία μέσα από την εγκατάσταση που είναι και η μοναδική δίοδος προς τον αιγιαλό.
Το neakriti.gr το τελευταίο διάστημα έχει αναδείξει εκτενώς τον “πόλεμο” των ομπρελοκαθισμάτων στα Φαλάσαρνα, τις καταγγελίες ένθεν κακείθεν δημοτικής Αρχής και αντιπολίτευσης και τις αποκαλύψεις από την Πρωτοβουλία Πολιτών Save Falasarna για όργιο και σκάνδαλα πάνω στην αμμουδιά!
Την ίδια στιγμή, σε μια άλλη ονειρεμένη παραλία της Κρήτης, στο Ελαφονήσι, η κατάσταση τείνει να λάβει εκρηκτικές διαστάσεις, καθώς ο Δήμος Κισσάμου, με τις ευλογίες του ΥΠ.ΕΝ., έκλεισε την είσοδο των οχημάτων με τοποθέτηση μπάρας απαγόρευσης και οι κάτοικοι και χρήστες της περιοχής σχεδόν καθημερινά πραγματοποιούν αποκλεισμό της κυκλοφορίας διαμαρτυρόμενοι.
Δε βρήκε άδειες η Κτηματική
Μέχρι τα Φαλάσαρνα Χανίων έφτασε ο “πόλεμος” κατά της ξαπλώστρας. Η αυτοψία που έκανε χθες κλιμάκιο ελεγκτών της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου αποκάλυψε εκτεταμένη κατάληψη του κοινόχρηστου χώρου της παραλίας, χωρίς μάλιστα να έχει γίνει καμία μίσθωση άδειας παραχώρησης αιγιαλού. Όπως αποκάλυψε το newmoney.gr, στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας έχει σημάνει γενική κινητοποίηση. Και μετά την Πάρο και τη Νάξο, από την περασμένη Παρασκευή ξεκίνησε “απόβαση” ελεγκτών σε νησιά και παραλίες, για ελέγχους τήρησης των μισθώσεων χώρων για ξαπλώστρες και ομπρελοκαθίσματα. Οι έλεγχοι συνεχίζονται μέσα στο σαββατοκύριακο αλλά και μέχρι το τέλος Αυγούστου τουλάχιστον. Όταν όμως έφτασαν και στην Κρήτη, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, τα αποτελέσματα ήταν άκρως εντυπωσιακά.
Στην αυτοψία στην περιοχή των Φαλάσαρνων δήμου Κισσάμου, έγινε καταμέτρηση όλης της έκτασης κατάληψης του κοινόχρηστου χώρου του αιγιαλού και διαπιστώθηκε ότι στην περιοχή δεν έχει γίνει ούτε ένα μισθωτήριο παραχώρησης αιγιαλού
Παρά την ασφυκτική τουριστική εκμετάλλευση της παραλίας, υπάρχουν μόνο 3-4 μισθωτήρια, τα οποία όμως αφορούν σε εκμετάλλευση θαλάσσιων μέσων αναψυχής (π.χ. θαλάσσια σπορ, ποδήλατα, jet ski κ.λπ.) τα οποία συνέταξε η ίδια η Κτηματική Υπηρεσία μετά από δημοπρασία. Αντιθέτως κανένας άλλος από όσους επαγγελματίες και εκμεταλλευτές της παραλίας όπου έκανε αυτοψία το κλιμάκιο δεν είχε άδεια κατάληψης αιγιαλού και παραλίας για ξαπλώστρες και ομπρέλες. Όπως προκύπτει πάντως από τους ελέγχους αυτούς, ορισμένοι επαγγελματίες που απειλούνται με κλείσιμο κατήγγειλαν ότι ο Δήμος Κισσάμου δεν έδωσε κανένα μισθωτήριο, παρόλο που οι ίδιοι τουλάχιστον είχαν κάνει αιτήσεις ήδη από τον Απρίλιο. Λένε δηλαδή ότι ο Δήμος δε φρόντισε να δώσει τις νόμιμες άδειες, με αποτέλεσμα να επικρατεί γενική αναρχία και να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει.
Ακόμη χειρότερα ήταν πριν από δυο βδομάδες (τέλη Ιουλίου) όταν η Αστυνομία Κισσάμου, που εκλήθη μετά από καταγγελία να κάνει έλεγχο στην περιοχή, προχώρησε σε 14 συλλήψεις, την επίμαχη μέρα της εφόδου, επειδή κανείς δεν είχε άδεια και σχεδόν όλοι ήταν παράνομοι. Το κλιμάκιο της Κτηματικής ενημερώθηκε για τους ελέγχους εκείνους του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου και για το γεγονός ότι πιάστηκαν τόσες επιχειρήσεις να έχουν κάνει παράνομη κατάληψη χώρων του αιγιαλού. Ωστόσο, με βάση τη νομοθεσία και την ισχύουσα Κοινή Υπουργική Απόφαση, δεν ήταν δυνατό να γίνουν μισθωτήρια στις επιχειρήσεις αυτές. Από σήμερα Δευτέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, το κλιμάκιο της Κτηματικής θα παραδώσει πόρισμα για τα περαιτέρω, ώστε να τους επιβληθούν όλα τα απαραίτητα διοικητικά μέτρα.
Ο “χορός” άνοιξε με 14 συλλήψεις
Στο μεταξύ, ο πόλεμος για τα ομπρελοκαθίσματα στα Φαλάσαρνα βρίσκεται σε εξέλιξη από την περασμένη άνοιξη, με εξώδικα από ιδιώτη στον Δήμο, εγκλήσεις και αντεγκλήσεις και άγρια κόντρα μεταξύ νυν και τέως δημάρχου. Οι 14 συλλήψεις πριν από περίπου δύο εβδομάδες στην περιοχή άνοιξαν τον “ασκό του Αιόλου”. Αφού πέρασαν αυτόφωρο τα άτομα αυτά αφέθηκαν, αλλά τα ομπρελοκαθίσματα παρέμειναν, αν και η ΕΛ.ΑΣ. είχε διαπιστώσει ότι δε διέθεταν άδειες.
Σε πρόσφατη ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας των Πολιτών “Save Falasarna” γίνεται λόγος για τετράτροχες “γουρούνες” που “θερίζουν” τις αμμοθίνες, jet ski, ομπρελοκαθίσματα στο 80% και όχι το 30% της παραλίας που ορίζει ο ΟΦΥΠΕΚΑ, και σκανδαλώδες μίσθωμα 10 ευρώ το τετραγωνικό το χρόνο συν τα beach bar και decibel άνω του επιτρεπόμενου ορίου. Επιπλέον η Πρωτοβουλία αναφέρει ότι είναι αμφισβητούμενο πλέον αν για όλα αυτά υπάρχει άδεια. Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι «πρόσφατα έγινε έλεγχος της Αστυνομίας σε όλο τον κόλπο της Φαλασάρνας και έγιναν 13 συλλήψεις επιχειρηματιών (εμείς μάθαμε για εργαζόμενους-αυτοφωράκηδες), γιατί δεν είχαν άδεια για τα ομπρελοκαθίσματα που νοίκιαζαν» και συνεχίζει: «Η πρόσκληση του Δήμου Κισσάμου προς τις επιχειρήσεις για απλή παραχώρηση αιγιαλού έγινε στις 11 Απριλίου και η προθεσμία έληγε στις 23 Ιουνίου. Η παρέμβαση της Αστυνομίας έγινε ένα μήνα μετά και διαπιστώθηκε ότι κανείς δεν είχε άδεια, ενώ τα περισσότερα ομπρελοκαθίσματα έχουν μπει από τον Μάιο. Το πρώτο ερώτημα είναι αν είχαν κάνει όλοι αίτηση στον Δήμο έως 23 Ιουνίου ή αν εκμεταλλεύτηκαν το “παραθυράκι” που τους δίνει ο νόμος, να κάνουν αίτηση μέσω Κτηματικής Υπηρεσίας από την 1η Ιουλίου και μετά».
Σε άλλο σημείο της καταγγελίας του Κινήματος για τα Φαλάσαρνα αναφέρεται ότι, «ακόμα κι αν είχαν άδεια, η σύμβαση παραχώρησης ορίζει συγκεκριμένο χώρο (συνήθως 500 τ.μ.), εκ των οποίων, επειδή είναι περιοχή Natura, μπορεί να καταληφθεί με ομπρελοκαθίσματα το 30%, δηλαδή κάπου 170 τ.μ. Η παραλία Φαλάσαρνα έχει αμμοθίνες που καθημερινά οργώνουν οι μηχανοκίνητες “γουρούνες”.
Τελευταίο που δείχνει το μέγεθος του σκανδάλου το αφιερώνουμε σε όσους πιστεύουν ότι, αν δώσουμε τις παραλίες μας στην ιδιωτική πρωτοβουλία, αυτή θα φέρει ανάπτυξη και ως εκ τούτου έσοδα στα δημόσια ταμεία. Οι εν λόγω επιχειρήσεις, αν και όταν πάρουν άδεια, θα πληρώσουν προς Δήμο και ελληνικό Δημόσιο, με βάση τις συμβάσεις που έχουμε δει, μια τιμή περίπου 10 ευρώ/τ.μ. για ένα ολόκληρο έτος. Δηλαδή για μια σύμβαση που αφορά 500 τ.μ. θα πληρώσουν 5.000 ευρώ/έτος. Τα συγκεκριμένα ομπρελοκαθίσματα χρεώνονται 20 έως και 80 ή και 300 ευρώ αν είναι στην πρώτη σειρά. Κάντε τον πολλαπλασιασμό για μια επιχείρηση που διαθέτει 100 ομπρελοκαθίσματα (100×80 = 8.000 ευρώ, δηλαδή το ετήσιο κόστος ενοικίασης είναι η είσπραξη μισής και μόνο ημέρας) και θα δείτε ότι μιλάμε για πλιάτσικο εις βάρος των Κισσαμιτών, των Χανιωτών αλλά και όλων των επισκεπτών», καταλήγει η ανακοίνωση.
Η αποκάλυψη του εξώδικου
Λίγες ημέρες μετά τη σύλληψη των 14 ατόμων για τις ξαπλώστρες στα Φαλάσαρνα, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Θ. Σταθάκης κατηγόρησε τον δήμαρχο Γ. Μυλωνάκη ότι διοικεί με «κλειστές ομάδες» έχοντας δημιουργήσει προβλήματα στην περιοχή. Αυτό έγινε αιτία ώστε ο δήμαρχος Κισσάμου, Γιώργος Μυλωνάκης, να αποκαλύψει την ύπαρξη εξώδικου που έλαβε από επιχειρηματία να “φύγει” ο Δήμος από την περιοχή για να εγκαταστήσει ομπρέλες. Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Γιώργος Μυλωνάκης αποκαλύπτει και το εξώδικο που έλαβε, ενώ αναφέρει: «Ιδιώτης, μέσω δικηγόρου, απέστειλε έγγραφο με το οποίο απαιτεί να φύγει ο Δήμος από τη θέση την οποία κατέχει νομίμως στην παραλία της Παχιάς Άμμου, προκειμένου να επεκτείνει τη δραστηριότητά του στη θέση αυτή.
Ο δήμαρχος ενεργεί θεσμικά και ενημερώνει γραπτώς τη μόνη αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, καλώντας την να παρέμβει, ως έχει υποχρέωση, στη συγκεκριμένη θέση στην παραλία της Παχιάς Άμμου στα Φαλάσαρνα.
Η Κτηματική Υπηρεσία αποστέλλει έγγραφο στο Α.Τ. Κισσάμου, όπου με απόλυτη σαφήνεια ζητά τον έλεγχο από την Αστυνομία, δηλώνοντας παράλληλα ότι, λόγω κωλύματος της υπηρεσίας, δεν μπορεί να παρίσταται. Η παρέμβαση που ζητά η Κτηματική Υπηρεσία αφορούσε αυστηρά στη συγκεκριμένη θέση που κατείχε νόμιμα ο Δήμος στην παραλία της Παχιάς Άμμου».
Τι είχε καταγγείλει για τις άδειες
Σε προηγούμενη ανακοίνωσή του ο Δήμος Κισσάμου ανέφερε για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της παραλίας: «Στον Δήμο Κισσάμου έχουν παραχωρηθεί από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών και σύμφωνα με τον Νόμο 2971/2001, όπως ισχύει, δύο θέσεις από 500 τ.μ. εκάστη, για τοποθέτηση ομπρελών σε συγκεκριμένες θέσεις στην παραλία της Παχιάς Άμμου Φαλασάρνων. Στη μία από τις δύο θέσεις, με έγγραφο από δικηγόρο που στάλθηκε στον Δήμο στις 17/5/2023, ο ιδιώτης απαιτεί να διώξει τον Δήμο με διάφορες προφάσεις. Παράλληλα, ο ιδιώτης επεκτείνει άνευ αδείας τη δραστηριότητά του πλησίον κι εντός της περιοχής παραχώρησης του Δήμου.
Ο Δήμος με το υπ. αριθμ. Α.Π. 7318/23.6.2023, με πολύ προσεκτικό τρόπο, απευθύνεται και ενημερώνει σχετικά την Κτηματική Υπηρεσία Χανίων προκειμένου να προστατεύσει τα συμφέροντά του και ζητά από την Υπηρεσία να διενεργήσει αυτοψία σε συγκεκριμένη αυστηρά θέση την οποία με συντεταγμένες και δορυφορική απεικόνιση είχε προσδιορίσει στην περιοχή της Παχιάς Άμμου. Η Κτηματική Υπηρεσία με το έγγραφο Α.Π. Κτημ. 74408 ΑΠΑ 2023/21.7.2023 προς Α.Τ. Κισσάμου και κοινοποίηση στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων ζητάει από το Α.Τ. Κισσάμου να προχωρήσει στον συγκεκριμένο έλεγχο χωρίς την παρουσία της λόγω κωλύματος, αναφέροντας ρητά τέσσερις φορές ότι η καταγγελία αφορά μόνο στην Παχιά Άμμο, δηλαδή στο τμήμα αιγιαλού που δραστηριοποιούνται ο Δήμος Κισσάμου και δύο ιδιώτες. Η Αστυνομία με δική της πρωτοβουλία προχώρησε σε ελέγχους στο σύνολο της παραλιακής ζώνης της ευρύτερης περιοχής των Φαλάσαρνων, παρότι στο σχετικό έγγραφο της αρμόδιας Υπηρεσίας, με ρητό και επαναλαμβανόμενο τρόπο, ζητείτο η ενέργεια του Α.Τ. Κισάμου μόνο για τη συγκεκριμένη περιοχή της Παχιάς Άμμου. Τα αναφερόμενα έγγραφα βρίσκονται στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου».
Ακτιβισμός από τους κατοίκους
Στο μεταξύ, επί δύο συνεχείς ημέρες οι κάτοικοι στην περιοχή του Ελαφονησίου διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις στην περιοχή, τη διακοπή της υδροδότησης αλλά και για την μπάρα απαγόρευσης που κλείνει τον δρόμο για την ονειρεμένη παραλία.
Οι κάτοικοι καταγγέλλουν τον Δήμο για την μπάρα που τοποθετήθηκε για να κλείνει την πρόσβαση στο Ελαφονήσι, ενώ ταυτόχρονα ο Δήμος απαντά ότι αυτά είναι μικροπολιτικές της αντιπολίτευσης. Την ίδια στιγμή, απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος στη “Διαύγεια” νομιμοποιεί την μπάρα σε Ελαφονήσι, Μπάλο και Φαλάσαρνα, ενώ οι κάτοικοι την περασμένη Πέμπτη και την Παρασκευή προέβησαν σε συμβολική διακοπή κυκλοφορίας «διαμαρτυρόμενοι για όσα διαδραματίζονται τους τελευταίους μήνες στην περιοχή, τα οποία δυσφημούν τον τόπο και αποτρέπουν τους επισκέπτες να βρεθούν σε μια από τις διασημότερες παραλίες της Κισσάμου». Όπως αναφέρουν, κάνοντας λόγο για έλλειψη νερού, η τοποθέτηση μπάρας αποτρέπει ΑμεΑ να προσέλθουν στην υπέροχη παραλία, ενώ ζητούν τη δρομολόγηση λεωφορείου που θα παραλαμβάνει τους πολίτες και θα τους μεταφέρει στην παραλία.
Στο μεταξύ, με χθεσινή ανακοίνωσή της η “Λαϊκή Συσπείρωση” καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την προσπάθεια εκφοβισμού των κατοίκων της Χρυσοσκαλίτισσας και της ποινικοποίησης του αγώνα τους, που αφορά στην εύρεση λύσης στο οξυμμένο πρόβλημα, που υπάρχει εδώ και δεκαπέντε μέρες, με την υδροδότηση της περιοχής τους, με τη σύλληψη, προχθές, του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού του Λαφονησίου.
«Αντί να σκύψουν πάνω από το πρόβλημα οι λογής-λογής αρμόδιοι, κεντρικό κράτος και τοπική διοίκηση, στέλνουν την Αστυνομία με την αίολη κατηγορία της παρακώλησης συγκοινωνιών, για να εκφοβίζουν τον κόσμο που κινητοποιείται για το δικαίωμα να έχει νερό να πιει το 2023.
Ζητάμε να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη σε βάρος του συλληφθέντος, να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα της υδροδότησης της περιοχής της Χρυσοσκαλίτισσας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής», αναφέρουν στην ανακοίνωση.
Χαλασμός πέρυσι με τις ξαπλώστρες
Στο μεταξύ και πέρυσι, τον Ιούλιο του 2022, μια ανάρτηση στα social media για τις ξαπλώστρες, που εκτείνονται απ’ άκρη σ’ άκρη της παραλίας στο Ελαφονήσι, είχε προκαλέσει χαλασμό, ενώ υπήρχαν δεκάδες αρνητικά σχόλια στην πλατφόρμα Tripadvisor. Οι περισσότεροι εξ αυτών έκαναν λόγο για εκμετάλλευση με αμέτρητες ξαπλώστρες κατά μήκος του Ελαφονησίου, ενώ άλλοι σχολίαζαν ότι «παραλία δε θα δείτε, έχει μόνο ξαπλώστρες».
Τότε ο δήμαρχος Κισσάμου, Γιώργος Μυλωνάκης, είχε δηλώσει για το ζήτημα: «Όσοι κάνουν παράπονα δε θέλουν το καλό του τόπου και της περιοχής. Η παραλία έχει μεγάλη επισκεψιμότητα. Οι ομπρέλες μπήκαν με πρωτοβουλία του Δήμου Κισσάμου». Ο ίδιος είχε επισημάνει ότι το φυσικό κάλλος δεν αλλοιώνεται, αλλά αντιθέτως συντηρείται εφόσον παραμένει καθαρό: «Είναι δυνατόν να μην υπάρχει παρουσία που να καθαρίζει την παραλία; Αυτή τη στιγμή στην παραλία δεν υπάρχει σκουπίδι. Επιβάλλουμε την καθαριότητα». «Είναι δυνατόν να πηγαίνουν οικογένειες με παιδιά και να μην έχουν ξαπλώστρες να καθίσουν;», είπε. Και πρόσθεσε ότι υπάρχει μεγάλο ελεύθερο κομμάτι παραλίας για όσους δε θέλουν να καθίσουν σε ξαπλώστρα.
«Στην παραλία υπάρχει ελεύθερος χώρος για να χωρέσει η μισή Κρήτη», είχε πει χαρακτηριστικά.
Ξύλο για την πρόσβαση από ξενοδοχείο – Αλληλομηνύθηκαν ξεναγός και σεκιούριτι για την παραλία

Στο μεταξύ, τα ξημερώματα της Παρασκευής φαίνεται ότι έλαβε χώρα ένα ακόμη περιστατικό που σχετίζεται με τη μη ελευθερία προσέγγισης της παραλίας, καθώς η μοναδική πρόσβαση σε αυτή είναι μέσα σε ξενοδοχείο. Ένας 25χρονος νεαρός έκανε μήνυση σε 46χρονο υπάλληλο φύλαξης ξενοδοχείου του δήμου Χερσονήσου, ενώ και ο τελευταίος από την πλευρά του έκανε μήνυση στον νεαρό ξεναγό για ψεύδη καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση.
Υπενθυμίζεται ότι ο ξεναγός καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από υπάλληλο σεκιούριτι ξενοδοχείου όταν επιχείρησε μαζί με την παρέα του να περάσει μπροστά από παραλία ξενοδοχείου για να φτάσουν όλοι μαζί σε παρακείμενη παραλία για βραδινό μπάνιο.
«Είμαι ξεναγός, ξέρω πού μπορώ να πάω και πού όχι. Δεν είχαμε σκοπό να καθίσουμε μπροστά τις ξαπλώστρες του ξενοδοχείου, θέλαμε να πάμε παραδίπλα και απλά έπρεπε να περάσουμε μπροστά από αυτό το τμήμα. Ήταν γύρω στις 4:30 τα ξημερώματα, όταν περάσαμε τα βράχια με τις τέσσερις κοπέλες και, όταν μας είδε ο άνδρας που εργάζεται στη φύλαξη του ξενοδοχείου, άρχισε να φωνάζει. Προσπάθησα να του εξηγήσω ότι δε θα καθίσουμε σε αυτό το σημείο, όμως μάταια», περιγράφει ο ξεναγός.
Η παρέα του ξεναγού φοβήθηκε από τις φωνές και επιχείρησε να γυρίσει πίσω, ωστόσο σύμφωνα με τον ξεναγό δέχτηκε χτύπημα στο πρόσωπο από τον φύλακα και έπεσε και χτύπησε στην άσφαλτο.
Αγανακτισμένος ο ίδιος, διερωτάται αν υπάρχουν ιδιωτικές παραλίες στη χώρα μας. «Όχι. Κάθε επιχείρηση που γειτνιάζει με παραλία οφείλει να διατηρεί ελεύθερη την πρόσβαση των λουομένων (αν δεν υπάρχει άλλη πρόσβαση) μέσω των εγκαταστάσεών της. Αν με κάποιο τρόπο μια επιχείρηση προσπαθεί να παρεμποδίσει την πρόσβαση των πολιτών στην παραλία (με αποτρεπτικές πινακίδες, περιφράξεις ή φύλαξη), οι πολίτες πρέπει να απευθύνονται στην Αστυνομία. Μοναδική εξαίρεση, οι λιγοστές οργανωμένες πλαζ για τις οποίες έχει θεσπιστεί εισιτήριο», υποστηρίζει.
Για το περιστατικό ενημερώθηκε και η διεύθυνση του ξενοδοχείου, η οποία, σύμφωνα με τον ξεναγό, απάντησε πως πληρώνει πολύ ακριβό ενοίκιο στον Δήμο για την παραλία γι’ αυτό και δεν αφήνουν κάποιον να καθίσει και φυλάσσεται.
Οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου υποστηρίζουν πως δε φέρουν καμία ευθύνη για ό,τι συμβαίνει έξω από το κατάλυμά τους, πως η διεύθυνση δεν έχει ενημερωθεί για το περιστατικό και ότι ο υπάλληλος σεκιούριτι είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια του κτηρίου.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεά σπάνιας συλλογής δίσκων βινυλίου στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη από τον Μανώλη Βεληβασάκη
Ένα σημαντικό έργο με το οποίο θα αλλάξει η φυσιογνωμία της περιοχής γύρω από το 2ο Γυμνάσιο – Λύκειο Ρεθύμνου
Συλλυπητήρια Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του Νίκου Σκουλά
Δυναμικά ξεκινά η χειμερινή περίοδος στα ΚΑΠΗ Δήμου Ρεθύμνης με πλήθος ομάδων δημιουργικών δραστηριοτήτων για τα Μέλη τους ρονιά
Χαιρετισμός Δημάρχου Ρεθύμνης στην εκδήλωση εορτασμού Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού
Παγκόσμιο ενδιαφέρον για τον Ημιμαραθώνιο Κρήτης, η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού επιστρέφει την Κυριακή. Περισσότεροι από 3500 αθλητές από 40 χώρες και 4 ηπείρους θα σταθούν στην εκκίνηση στο Αρκαλοχώρι.
Κατάμεστη η αίθουσα εκδηλώσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης στην τελετή βράβευσης του Στέφανου Τραχανά με το «Βραβείο Ηθικής Τάξεως» του Δήμου Ηρακλείου
Δήλωση Δημάρχου Χερσονήσου για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού
Εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στο αίθριο της Λότζια
Έως τις 6 Οκτωβρίου παρατείνεται η λειτουργία της έκθεσης: «Οι θηριωδίες της Ναζιστικής Γερμανίας στην Κρήτη»
Παγκόσμιο πρωτάθλημα Τένις Κωφών στον Δήμο Χερσονήσου: Στα ημιτελικά η Καλογεροπούλου
Στη διάθεση των συμπολιτών περιορισμένος αριθμός θέσεων για την εγγραφή των παιδιών τους στα ΚΔΑΠ Δήμου Ρεθύμνης
Παγκόσμιο πρωτάθλημα Τένις Κωφών στον Δήμο Χερσονήσου: Τα φαβορί προκρίθηκαν και συνεχίζουν-Τα αποτελέσματα της σημερινής ημέρας
Συνεργασία Δημάρχου με Εκπαιδευτικούς Α’θμιας
Κρήτη: Την Τετάρτη απολογούνται οι διακινητές των 30 μεταναστών
Πώς η μάνα με τα δύο της παιδιά «εγκλωβίστηκε» στον Πειραιά και δεν την άφησαν να ταξιδέψει με το πλοίο για Κρήτη
Ημιμαραθώνιος Κρήτης
Την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου η απονομή του «Βραβείου Ηθικής Τάξεως» του Δήμου Ηρακλείου στον Στέφανο Τραχανά
WTT 4Health Festival: Σε άριστο κλίμα η τελική επιθεώρηση της ITTF στην Κρήτη
“Να το πείτε, όχι να το υποστείτε” – Σοκάρουν τα στοιχεία της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων
Ορθή Επανάληψη Δελτίο Τύπου – Με τη συνδιοργάνωση της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Χερσονήσου το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τένις Κωφών στον Δήμο Χερσονήσου