Tue. Dec 5th, 2023

“Πόλεμος” στα Φαλάσαρνα: Ιδιώτης έστειλε εξώδικο στον Δήμο να “φύγει” από την παραλία για να μπουν ομπρέλες

Shutterstockfalasarna.jpg
Kritichannel >

Νέο επεισόδιο έρχεται στο φως γύρω από το καθεστώς στις παραλίες στα Φαλάσαρνα και τις 14 συλλήψεις για ομπρελοκαθίσματα που έγιναν το Σάββατο όπως έγραψε το neakriti.gr. Ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου Θ. Σταθάκης κατηγόρησε τον Δήμαρχο Γ. Μυλωνάκη ότι διοικεί με «κλειστές ομάδες» έχοντας δημιουργήσει προβλήματα στην περιοχή. Με νεότερη επιστολή του ο Δήμαρχος Γιώργος Μυλωνάκης αποκαλύπτει ένα ζοφερό παρασκήνιο λέγοντας ότι ιδιώτης ζήτησε με εξώδικο από τον Δήμο Κισσάμου να φύγει από την παραλία προκειμένου να βάλει περισσότερες ομπρέλες! Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Γιώργος Μυλωνάκης αποκαλύπτει και το εξώδικο που έλαβε ενώ αναφέρει: «Ιδιώτης, μέσω δικηγόρου, απέστειλε έγγραφο με το οποίο απαιτεί να φύγει ο Δήμος από τη θέση την οποία κατέχει νομίμως στην παραλία της Παχιάς άμμου προκειμένου να επεκτείνει την δραστηριότητά του στη θέση αυτή.

ΕΞΩΔΙΚΟ ΔΗΜΟΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ

Ο δήμαρχος ενεργεί θεσμικά και ενημερώνει γραπτώς την μόνη αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, καλώντας την να παρέμβει ως έχει υποχρέωση στην συγκεκριμένη θέση στην παραλία της Παχιάς Άμμου στα Φαλάσαρνα.
Η Κτηματική Υπηρεσία αποστέλλει έγγραφο στο ΑΤ Κισσάμου, όπου με απόλυτη σαφήνεια ζητά τον έλεγχο από την Αστυνομία, δηλώνοντας παράλληλα ότι λόγω κωλύματος της υπηρεσίας δεν μπορεί να παρίσταται. Η παρέμβαση που ζητά η Κτηματική Υπηρεσία αφορούσε αυστηρά στη συγκεκριμένη θέση που κατείχε νόμιμα ο Δήμος στην παραλία της Παχιάς Άμμου.
Η επιστολή Σταθάκη δείχνει ότι έχει ξεχάσει το ρόλο του ως «Αυτοδιοικητικός» και ενεργεί ως « Δικηγόρος Διεκπεραίωσης» υποθέσεων ιδιώτη.
Ενημερώνουμε ότι αυτή η Δημοτική Αρχή και εγώ ως Δήμαρχος, με την συμπαράσταση φορέων και πολιτών, διασφαλίζουμε το δικαίωμα όλων να έχουν ελεύθερους δημόσιους χώρους στις παραλίες χωρίς αποκλεισμούς, είτε από ιδιώτες με θαλάσσια μπαρ τύπου Μυκόνου και Ρόδου, είτε από μεγάλα ξενοδοχεία σε αυστηρά προστατευόμενες περιοχές.
Τα δημοσιευόμενα έγγραφα αποδεικνύουν του λόγου το αληθές».

Σε προηγούμενη ανακοίνωσή του ο Δήμος Κισσάμου ανέφερε για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της παραλίας:

“Στο δήμο Κισάμου έχουν παραχωρηθεί από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών και σύμφωνα με τον νόμο 2971/2001 όπως ισχύει, δυο θέσεις από 500τ.μ. εκάστη, για τοποθέτηση ομπρελών σε συγκεκριμένες θέσεις στην παραλία της Παχιάς Άμμου Φαλασάρνων. Στη μία από τις δύο θέσεις, με έγγραφο από δικηγόρο που στάλθηκε στο δήμο στις 17-5-2023, ο ιδιώτης απαιτεί να διώξει το δήμο με διάφορες προφάσεις. Παράλληλα, ο ιδιώτης επεκτείνει άνευ αδείας τη δραστηριότητα του πλησίον κι εντός της περιοχής παραχώρησης του δήμου. 
Ο δήμος με το υπ. αριθμ. ΑΠ 7318 23/6/2023, με πολύ προσεκτικό τρόπο, απευθύνεται κι ενημερώνει σχετικά την Κτηματική Υπηρεσία Χανίων προκειμένου να προστατεύσει τα συμφέροντα του και ζητά από την Υπηρεσία να διενεργήσει αυτοψία σε συγκεκριμένη αυστηρά θέση την οποία με συντεταγμένες κι δορυφορική απεικόνιση είχε προσδιορίσει, στη περιοχή της Παχιάς Άμμου. Η Κτηματική Υπηρεσία με το έγγραφο ΑΠ. Κτημ. 74408 ΑΠΑ 2023/21/07/2023 προς ΑΤ Κισάμου και κοινοποίηση στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων ζητάει από το Α.Τ.  Κισάμου να προχωρήσει στον συγκεκριμένο έλεγχο χωρίς την παρουσία της  λόγω κολλήματος, αναφέροντας ρητά τέσσερις (4) φορές, ότι η καταγγελία αφορά μόνο στην Παχιά Άμμο, δηλαδή στο τμήμα αιγιαλού που δραστηριοποιούνται ο δήμος Κισάμου και δύο ιδιώτες. 
 Η αστυνομία με δική της πρωτοβουλία προχώρησε σε ελέγχους στο σύνολο της παραλιακής ζώνης της ευρύτερης περιοχής Φαλασάρνων, παρότι στο σχετικό έγγραφο της αρμόδιας Υπηρεσίας με ρητό κι επαναλαμβανόμενο τρόπο ζητείτο η ενέργεια του ΑΤ. Κισάμου μόνο για τη συγκεκριμένη περιοχή της Παχιάς Άμμου. 
Τα αναφερόμενα έγγραφα βρίσκονται στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ