Tue. Dec 5th, 2023

Κρήτη: Το χρονικό μιας μεγάλης πορείας για τη σωτηρία του Βενιζέλειου νοσοκομείου

Poreia Venizelio.jpg
Kritichannel >

Οι γιατροί, οι νοσηλευτές και όλοι οι εργαζόμενοι του πολύπαθου όσο και ηρωικού νοσοκομείου συγκίνησαν από το πρωί την τοπική κοινωνία, κατεβαίνοντας σε πορεία που διέσχισε τη λεωφόρο Κνωσού, πέρασε τη λεωφόρο Δημοκρατίας, ένωσε τις φωνές και τις δυνάμεις της με τους συνδικαλιστές των σωματείων του ΕΚΗ και της ΑΔΕΔΥ και όλοι μαζί σήκωσαν τη γροθιά και τα πανό τους στην πλατεία Ελευθερίας

Πολύ κακές «Βούλιαξε» από κόσμο το κέντρο του Ηρακλείου σήμερα Τετάρτη (18/10) το μεσημέρι, με περισσότερους από 2,5 χιλιάδες συνανθρώπους μας να πραγματοποιούν μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις και πορείες των τελευταίων χρόνων, με βασικό σύνθημα «Σώστε το Βενιζέλειο».

Ούτε η έκτακτη κάθοδος του υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ούτε οι εξαγγελίες του περί προσλήψεων, ούτε και η κίνησή του να «καρατομήσει» τη διοίκηση του νοσοκομείου, μπόρεσαν για να πείσουν την κοινή γνώμη ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για τον δημόσιο χαρακτήρα και τη διάσωση του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου. Το αντίθετο μάλιστα, με «μια φωνή», ο απλός λαός, μαζί με τους συνδικαλιστικούς φορείς των γιατρών και των εργαζομένων των δημόσιων νοσοκομείων, κατέβηκε και διαδήλωσε στέλνοντας σαφές μήνυμα για την αρχή μιας σειράς δυναμικών κινητοποιήσεων, προκειμένου να μπει τέλος στον «αργό θάνατο» της Δημόσιας Υγείας!

Οι γιατροί, οι νοσηλευτές και όλοι οι εργαζόμενοι του πολύπαθου όσο και ηρωικού νοσοκομείου συγκίνησαν από το πρωί την τοπική κοινωνία, κατεβαίνοντας σε πορεία που διέσχισε τη λεωφόρο Κνωσού, πέρασε τη λεωφόρο Δημοκρατίας, ένωσε τις φωνές και τις δυνάμεις της με τους συνδικαλιστές των σωματείων του ΕΚΗ και της ΑΔΕΔΥ, και όλοι μαζί σήκωσαν τη γροθιά και τα πανό τους στην πλατεία Ελευθερίας. Εκεί δεν άργησε να καταφτάσει «ποτάμι» διαδηλωτών από τα σχολεία, τις εκπαιδευτικές συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους μαθητικούς και τους φοιτητικούς συλλόγους, αλλά και από πολλά εργατικά σωματεία, συλλογικότητες και φορείς, που θεώρησαν πως η Δημόσια Υγεία αφορά τους πάντες και δε θα πρέπει να απουσιάσουν από μία τόσο σημαντική κινητοποίηση. Αλλά και η δημοτική Αρχή του Ηρακλείου, τόσο η απερχόμενη όσο και η νέα, με τον Βασίλη Λαμπρινό, σημερινό δήμαρχο, και τον Αλέξη Καλοκαιρινό, νέο δήμαρχο του Ηρακλείου, να δίνουν το «παρών» και να χαιρετίζουν. Το ίδιο και οι άλλοι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, χωρίς να λείψουν όμως και δήμαρχοι και επικεφαλής από πολλούς άλλους Δήμους του νομού Ηρακλείου.

Μάλιστα, έγινε αισθητό ότι ο δημόσιος τομέας παρέλυσε στην τετράωρη στάση εργασίας που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ, ενώ μεγάλη συμμετοχή καταγράφεται και από τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και από τους συνταξιούχους, που βιώνουν στο “πετσί” τους τη διάλυση της Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα στο Ηράκλειο βρέθηκε ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος χαρακτήρισε «μη αποδεκτή την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο», ζητώντας συγνώμη από τους πολίτες για τις καθυστερήσεις στα χειρουργεία.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε τη στελέχωση των χειρουργείων με αναισθησιολόγους από τον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να καλυφθούν τέσσερα χειρουργικά τραπέζια την ημέρα για τους επόμενους τρεις μήνες, προσθέτοντας ότι για το διάστημα μετά το επόμενο τρίμηνο θα προωθηθούν fast track προσλήψεις γιατρών, σε όσες ειδικότητες απαιτούνται, με στόχο την απρόσκοπτη λειτουργία του Βενιζέλειου Νοσοκομείου. Επιπλέον, προχθές το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι, με απόφαση του υπουργού, παύονται από τα καθήκοντά τους ο διοικητής και η αναπληρώτρια διοικήτρια του νοσοκομείου.

Ιδιαίτερα καυστικός στην ομιλία του προς το πλήθος, έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, ήταν ο πρόεδρος γιατρών ΕΣΥ νομού Ηρακλείου Αλέξανδρος Καφετζάκης.

«Πολλοί με ρωτούν αυτές τις μέρες αν είμαι αισιόδοξος. Ηρεμήστε… Ένα έχω να σας πω: Το έχει αναλάβει προσωπικά ο πρωθυπουργός μας! Μη γελάτε… Ο ίδιος πρωθυπουργός που την προηγούμενη τετραετία ανέλαβε προσωπικά την ΕΥΠ και το επιτελικό κράτος. Αν έχετε αμφιβολία για το πώς θα πάει και το νοσοκομείο, ένα σας λέω: Ρωτήστε τους πολίτες του Έβρου, της Θεσσαλίας, της Εύβοιας, της Ν. Φιλαδέλφειας, να πάρετε τις απαντήσεις σας», είπε.

Βενιζέλειο συγκέντρωση πλατεία Ελευθερίας
Και συνέχισε λέγοντας: «Ωστόσο, όταν σας βλέπω, δεν μπορώ παρά να έχω ελπίδα. Και μαζί, να σας κάνω μια έκκληση και στο συναίσθημα και στην κοινή λογική σας. Στο συναίσθημα, γιατί οι περισσότεροι από μας εδώ το πρώτο φως της ημέρας το είδαμε στο Βενιζέλειο. Επίσης όλοι μας, είτε οι ίδιοι, είτε στενός συγγενής και φίλος, είχαμε την εμπειρία να νοσηλευτούμε στο νοσοκομείο και να αισθανθούμε την τρυφερότητα, τη φροντίδα και τη στοργή, που είναι διαποτισμένοι οι τοίχοι του διαχρονικά και αποτελούν ζωντανή παράδοση».

«Τα “κοράκια” της Υγείας»

Η συγκέντρωση, όπως είπε στην ομιλία του ο πρόεδρος εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ και στέλεχος του ΠΑΜΕ Δημήτρης Βρύσαλης, αποτελεί συνέχεια των μεγάλων κινητοποιήσεων που έγιναν στην Ιεράπετρα, στο Ρέθυμνο και τη Σητεία.

«Το κύμα αλληλεγγύης που εκφράστηκε όχι μόνο από τα σωματεία της Υγείας, αλλά και από άλλους φορείς και την τοπική διοίκηση δείχνει ότι η κατάσταση που διαμορφώνεται στο Σύστημα Υγείας του νησιού είναι εκρηκτική. Αποδεικνύει ότι το μεγάλο μας “όπλο” είναι η ενότητα, αλλά και ο αγώνας για ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν Σύστημα Υγείας για όλους, χωρίς τα “κοράκια” της Υγείας.

Βενιζέλειο συγκέντρωση πλατεία Ελευθερίας
Μετά την κατάρρευση των νοσοκομείων στο Ρέθυμνο, την Ιεράπετρα και τη Σητεία, σειρά έχει το Βενιζέλειο, το οποίο πλέον δεν μπορεί να λειτουργήσει χειρουργεία και ιατρεία».

Στο σημείο αυτό, ο Δημήτρης Βρύσαλης υπενθύμισε: «Είχαμε τονίσει ότι η κατάρρευση ενός νοσοκομείου θα συμπαρασύρει και τα υπόλοιπα. Τώρα ήρθε η σειρά του Βενιζελείου και έρχεται και η σειρά του ΠΑΓΝΗ, που δεν μπορεί να σηκώσει από τη μια το βάρος της υγείας όλης της Κρήτης, και από την άλλη να επιτελέσει τον τριτοβάθμιο ρόλο που θα έπρεπε να έχει.

Η κυβέρνηση έχει την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη γι’ αυτά τα διαλυτικά φαινόμενα, γιατί είχε έγκαιρα προειδοποιηθεί. Η αδυναμία λειτουργίας πλέον πολλών κλινικών εξαιτίας παραιτήσεων και συνταξιοδοτήσεων ενός από τα πιο ιστορικά νοσοκομεία του νησιού, με χιλιάδες Κρητικούς που το εμπιστεύονταν, και η ντε φάκτο μετατροπή του σε κέντρο υγείας είναι προδιαγεγραμμένο έγκλημα, που δεν πρέπει να το επιτρέψουμε να συμβεί.

Η παύση καθηκόντων της Διοίκησης του Βενιζέλειου Νοσοκομείου δεν μπορεί να κρύψει τις ευθύνες τους για τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει και το συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Βενιζέλειο συγκέντρωση πλατεία Ελευθερίας
Όσο και αν προσπαθεί η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας να πείσει ότι η αιτία του προβλήματος βρίσκεται στον ένα ή τον άλλο διοικητή νοσοκομείου και η απομάκρυνση θα επαναφέρει την κανονικότητα, η πραγματικότητα δε μπορεί να κρυφτεί. Το έργο αυτό το έχουμε ξαναδεί με την αλλαγή διοικητή του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας, η οποία, όσο αναγκαία και αν ήταν, καμία βελτίωση προς όφελος των υγειονομικών και της περιοχής δεν έφερε».

«Υγειονομικοί υπάρχουν, αλλά δεν αμείβονται σωστά»

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με τους εξευτελιστικούς μισθούς των υγειονομικών», είπε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ Κυριάκος Θεοδοσάκης.

«Είναι μύθος ότι δεν υπάρχουν γιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό και λοιπό υγειονομικό προσωπικό. Υπάρχουν κατά δεκάδες. Κατά εκατοντάδες. Μορφωμένοι. Με αγάπη για το επάγγελμα. Που εξελίσσονται καθημερινά. Αλλά δεν μπορεί να συνεχιστεί ο γιατρός να παίρνει 1.600 ευρώ. Ο νοσηλευτής να παίρνει 740 ευρώ, κάτω από αυτές τις συνθήκες. Είναι απαράδεκτο, χωρίς αξιοκρατία, χωρίς ισονομία, χωρίς ίσες ευκαιρίες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, συνέχισε λέγοντας πως η χθεσινή κινητοποίηση έχει γενικότερο χαρακτήρα. «Δεν είναι μόνο για τη διάσωση του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου. Είναι για τη διάσωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας», επεσήμανε ο Κυριάκος Θεοδοσάκης.

«Ο λαός του Ηρακλείου μίλησε»

Ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση

Ο τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας, βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης έκανε λόγο για σκόπιμη υποβάθμιση του Δημοσίου από την κυβέρνηση. «Απαξίωση της Δημόσιας Υγείας, της Δημόσιας Παιδείας, των Δημόσιων Μεταφορών, του Δημόσιου Χώρου.

Οι πολίτες του Ηρακλείου έδωσαν σήμερα (σ.σ. χθες) ισχυρό μήνυμα πως η κοινωνία θα αντισταθεί απέναντι στις πρακτικές της κυβέρνησης. Η Δημόσια Υγεία είναι δικαίωμα των πολιτών. Είναι μια από τις μεγάλες κατακτήσεις της προοδευτικής παράταξης στον τόπο και θα αγωνιστούμε με κάθε τρόπο για να διατηρήσουμε τον χαρακτήρα της και να μη μετατραπεί το ιστορικό Βενιζέλειο Νοσοκομείο σε κέντρο υγείας».

Μετά την πρόσφατη συνάντησή της με την πρώην Διοίκηση του νοσοκομείου, αλλά και σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, η βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Ελένη Βατσινά προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) μαζική κινητοποίηση για το Βενιζέλειο Νοσοκομείο έδειξε ότι οι πολίτες δε θα αφήσουν στην τύχη του το ύψιστο αγαθό: την Υγεία!

Η απομάκρυνση της Διοίκησης του Βενιζέλειου Νοσοκομείου ήταν μία πρώτη κίνηση-ένδειξη της πρόθεσης ριζικών αλλαγών, που μένει να δούμε αν και πώς θα υλοποιηθούν.

Η επιστράτευση ιδιωτών γιατρών και οι “fast track” προσλήψεις δε λύνουν το πρόβλημα αν δε συνοδευτούν από μισθολογική αναβάθμιση και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για τους γιατρούς μας.

Θέλουμε οι γιατροί μας να επιθυμούν να εργαστούν στο ΕΣΥ!

Θέλουμε οι πολίτες να μπορούν να απευθύνονται στο ΕΣΥ, να έχουν πρόσβαση και εξυπηρέτηση.

Διεκδικούμε τις λύσεις, που αναμφίβολα απαιτούν πολιτική βούληση, αποφασιστικότητα και σχέδιο».

«Ο λαός του Ηρακλείου μίλησε», είπε από την πλευρά του ο βουλευτής Ηρακλείου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας Μανόλης Συντυχάκης.

«Λαός ενωμένος, ποτέ νικημένος. Η Δημόσια και Δωρεάν Υγεία ανήκει σε όλο τον λαό και όχι στους εμπόρους της Υγείας. Το Βενιζέλειο, το 7ο μεγαλύτερο νοσοκομείο και το πιο μάχιμο της Κρήτης, θα παραμείνει όρθιο, με τον αγώνα του λαού. Το ΚΚΕ συμπαραστέκεται σε αυτόν τον λαό για το δίκιο του».

«Οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους γονείς και τους μαθητές βρισκόμαστε στην πλατεία του αγώνα και διατρανώνουμε τη διάλυσή μας, στη διάλυση του νοσοκομείου», είπε από την πλευρά της και η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου Αρετή Σπαχή.

«Να καλυφθούν τώρα όλες οι ανάγκες των κλινικών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Όχι στον εμπαιγμό της κυβέρνησης. Εδώ και τώρα να λειτουργήσει το Βενιζέλειο ως νοσοκομείο».

Ψήφισμα

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στη σημερινή μαζική συγκέντρωση. Παράλληλα από την Ένωση Εργαζομένων παραδόθηκε ανακοίνωση-ψήφισμα στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Βαγγέλη Ζάχαρη, παρόντων του αντιπεριφερειάρχη Νίκου Συριγωνάκη και της γραμματέως του Π.Σ. Γεωργίας Μηλάκη.

Το ψήφισμα παραδόθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου από τον πρόεδρο Εργαζομένων Βενιζελείου Μανόλη Μενεγάκη, τον πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών Γιώργο Κωστάκη και τον πρόεδρο γιατρών ΕΣΥ Αλέξανδρο Καφετζάκη, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις διεκδικήσεις τους, ευχαριστώντας παράλληλα την Περιφέρεια Κρήτης και προσωπικά τον περιφερειάρχη για τη διαχρονική στήριξή του για την αναβάθμιση του Βενιζελείου και ευρύτερα της Δημόσιας Υγείας.

Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου μετέφερε στα στελέχη της Ένωσης Γιατρών και Εργαζομένων τη συμπαράσταση και στήριξη του περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη (που απουσίαζε στην Αθήνα για προώθηση θεμάτων της Περιφέρειας), όπως και σύσσωμου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, και τους παρέδωσε το σχετικό ψήφισμα.

εντυπώσεις προκάλεσε χθες το έγγραφο του Τμήματος Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, με το οποίο ζητούσε τα ονόματα των γιατρών και των εργαζομένων του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για τη διάσωση του ιστορικού νοσοκομείου της Κρήτης.

Στο εν λόγω έγγραφο, η 7η Υ.ΠΕ. απευθυνόταν στους προϊσταμένους του Βενιζελείου, ζητώντας να αποστείλουν μέχρι τις 11 το πρωί χθες τον αριθμό και τα στοιχεία των συμμετεχόντων στη στάση εργασίας!

«Εν μέσω εκφοβιστικού κλίματος»

«Ήταν υπερβολική αυτή η κοινοποίηση του εγγράφου της Υ.ΠΕ., εν μέσω εκφοβιστικού κλίματος, για μία συγκέντρωση στην οποία συμμετέχει τέτοιο πλήθος κόσμου, και στην οποία η Υ.ΠΕ. θα έπρεπε να είναι αρωγός και όχι κατήγορος», σημείωσε ο γιατρός-μέλος της Τριμελούς Επιτροπής των υγειονομικών του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, Γιώργος Κωστάκης.

Βενιζέλειο συγκέντρωση πλατεία Ελευθερίας
«Δεν τρομοκρατούμαστε»

«Δεν τρομοκρατούμαστε, θα είμαστε στον δρόμο. Δεν έχουν τελειώσει με τους εργαζόμενους, το υγειονομικό κίνημα, όλο τον λαό μας», τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), Δημήτρης Βρύσαλης, με αφορμή το έγγραφο της 7ης Υ.ΠΕ.

Για προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις κάνει λόγο η Τ.Ε. Ηρακλείου του ΚΚΕ, με αφορμή το παραπάνω έγγραφο από την 7η Υ.ΠΕ. Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει: «Η προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, μία μέρα μετά την επίσκεψη του υπουργού Υγείας στο Ηράκλειο, μέσω εγγράφων-απειλών της “καρατομημένης” Διοίκησης, είναι πρόκληση και πρέπει να πέσει στο κενό. Η τρομοκρατία κυβέρνησης- 7ης Υ.ΠΕ.- Διοίκησης νοσοκομείου δε θα περάσει. Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου με όλο τον λαό στη συγκέντρωση-πορεία. Όλοι τώρα στον δρόμο!».

Πορεία Βενιζέλειο
ΕΝΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΙΑΔΗΛΩΝΕ

“Φάουλ” και ο… απολογισμός Τερζάκη!

Μάλιστα, σαν να μην έφτανε αυτό το έγγραφο, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η μεγαλειώδης πορεία στο Ηράκλειο για τη διάσωση του Βενιζελείου, ο απερχόμενος διοικητής του νοσοκομείου Κώστας Τερζάκης θεώρησε πως θα ήταν η κατάλληλη στιγμή να κάνει γραπτή δήλωση στον Τύπο, προβαίνοντας σε έναν απολογισμό της θητείας του και ευχαριστώντας, εκτός από τους υγειονομικούς και τους διοικητικούς του νοσοκομείου, την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τους διοικητές της 7ης Υ.ΠΕ. επί των ημερών του! Και θεωρήθηκε από τους διαδηλωτές ως… “φάουλ” από την πλευρά του κ. Τερζάκη.

Πορεία Βενιζέλειο
Μεταξύ άλλων, ο απολογισμός αναφέρει: «Ένας κύκλος σήμερα (σ.σ. χθες) κλείνει. Μία πορεία τεσσάρων χρόνων αδιάκοπης κοινωνικής προσφοράς και ευθύνης ολοκληρώνεται. Με γνώμονα πάντα την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στον συνάνθρωπό μας.

Σε αυτήν την πορεία, άξιοι και ακούραστοι συμπαραστάτες, πάντα δίπλα μου, ήταν οι εργαζόμενοι στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, οι εργαζόμενοι στις διοικητικές και τεχνικές υπηρεσίες. Όλοι αυτοί που κρατούν όρθια ακόμα και στις πολύ δύσκολες και κρίσιμες στιγμές τα νοσοκομεία μας. Που δίνουν καθημερινά τη μάχη για τον ασθενή. Θέλω να τους ευχαριστήσω από καρδιάς για τη συνεργασία μας.

Πορεία Βενιζέλειο
Αυτά τα τέσσερα χρόνια το Βενιζέλειο ανταπεξήλθε με αποτελεσματικότητα στη δύσκολη περίοδο του COVID. Αν και δεν ήταν νοσοκομείο αναφοράς, αντιμετώπισε πληθώρα περιστατικών, αναπτύσσοντας κλίνες COVID με επιτυχία.

Παράλληλα, την περίοδο αυτή εγκαινιάσαμε τη νέα πτέρυγα- “στολίδι” για την πόλη του Ηρακλείου, με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις. Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση για τις μελέτες ανακαίνισης-αναδιαρρύθμισης του κεντρικού κτηρίου του νοσοκομείου, αποπεράτωσης του Πανάνειου Δημοτικού Νοσοκομείου, της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου, ενώ έχει σταλεί προς έγκριση η μελέτη για την ανακαίνιση των ΤΕΠ. Στην εξέλιξη και τον εκσυγχρονισμό του νοσοκομείου και στη βελτίωση των υπηρεσιών Υγείας προς όφελος των πολιτών έχει συμβάλλει η προμήθεια σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, όπως ο νέος αξονικός τομογράφος 128 τομών, προϋπολογισμού 1.000.000,00 ευρώ, και ο νέος στεφανιογράφος-αγγειογράφος, προϋπολογισμού 680.000 ευρώ, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Κρήτης “Κρήτη 2014-2020” μαζί με τον νέο Πύργο Ηλεκτροφυσιολογίας, προϋπολογισμού 90.000 ευρώ, που παραλήφθηκε πρόσφατα.

Επιδίωξη και προτεραιότητα τόσο της διοίκησης του νοσοκομείου μας, όσο και της 7ης Υ.ΠΕ. και του υπουργείου Υγείας είναι η ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας, η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Ασφαλώς πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα της έλλειψης ικανού αριθμού αναισθησιολόγων για την πλήρη κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου μας. Ένα σημαντικό πρόβλημα που δημιούργησε δυσλειτουργίες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ