Tue. May 30th, 2023

Άνοιξαν οι εγγραφές για το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης για την Υγεία στην Κρήτη

crete
Kritichannel >

Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης Πάρκινσον επιστρέφει ως μέρος ενός Φεστιβάλ και η Ελλάδα θα είναι περήφανη οικοδέσποινα. Η Διεθνής Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ITTF) άνοιξε τις εγγραφές για το 1ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης για την Υγεία (WTT4H Festival), που θα γίνει στο Ηράκλειο της Κρήτης. Από τη 1 έως τις 5 Νοεμβρίου 2023 είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής που συμφωνήθηκαν και το νησί της Μεσογείου θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Πάρκινσον, μαζί με το εναρκτήριο Παγκόσμιο πρωτάθλημα για άτομα, που πάσχουν από Αλτσχάιμερ, όπως επίσης και το Παγκόσμιο Συνέδριο Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης για την Υγεία. Οι εγγραφές για τα δύο πρωταθλήματα είναι ανοιχτές έως τη 1η Οκτωβρίου. Οι αθλητές που ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στη διεύθυνση https://ittffoundation.org/programmes/tt4health/world-parkinsons-table-tennis-championships. Όπως σημειώνει στο σημερινό της ρεπορτάζ η ITTF «οποιοσδήποτε μπορεί να εγγραφεί στα πρωταθλήματα, χωρίς να χρειάζεται να υποδειχθεί από κανέναν οργανισμό. Το Ίδρυμα ITTF ενθαρρύνει ιδιαίτερα γυναίκες και άτομα από όλες τις ηπείρους να παρευρεθούν και να συμμετάσχουν για να στείλουν ένα μήνυμα ενθάρρυνσης σε όλους όσους έχουν γνωστικές διαταραχές και να αποδείξουν πώς η πρακτική του πινγκ-πονγκ μπορεί να βελτιώσει την υγεία όλων».

To κείμενο της διεθνούς ομοσπονδίας αναφέρει ακόμα: «Τελευταία φορά, που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο το 2021, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Πάρκινσον παρείχε αγώνα υψηλού επιπέδου για αθλητές με την πάθηση. Οι γιατροί έχουν δείξει πώς η τακτική άσκηση του πινγκ-πονγκ βοηθά στην καταπολέμηση ορισμένων από τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της νόσου. Στο Βερολίνο αγωνίστηκαν 136 συμμετέχοντες από 24 χώρες σε συνολικά 431 αγώνες. Στην Κρήτη περιμένουμε να ξεπεράσουμε αυτόν τον αριθμό, οπότε φροντίστε να εγγραφείτε σήμερα. Ο ενθουσιασμός από τη διοργάνωση του 2021 βοήθησε στη δημιουργία του εναρκτήριου World Table Tennis For Health, το οποίο επεκτείνεται πέρα από τα πρωταθλήματα του Πάρκινσον και περιλαμβάνει άλλες νευροεκφυλιστικές ασθένειες, τις οποίες μπορεί να βελτιώσει η τακτική δραστηριότητα επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Με οικοδεσπότη την Ελληνική Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, το Φεστιβάλ WTT4H θα φέρει παίκτες, αξιωματούχους, εκπροσώπους και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς στην Κρήτη για αγώνες, αλλά και το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης για την Υγεία.

Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Αλτσχάιμερ στοχεύει στη δημιουργία μιας αυξανόμενης κοινότητας παικτών πινγκ πονγκ, που χρησιμοποιούν το άθλημα ως μέρος των σχεδίων θεραπείας. Κάθε πρωτάθλημα στοχεύει να ενθαρρύνει αυτές τις κοινότητες για να βοηθήσει στη σύνδεση και να κάνει ουσιαστικές ανταλλαγές.

Το Φεστιβάλ WTT4H θα προωθήσει τα θετικά οφέλη του παιχνιδιού πινγκ-πονγκ στην υγεία του ατόμου γενικά, όχι μόνο σε άτομα με τις αναφερόμενες ασθένειες, αλλά και για την πρόληψη ασθενειών και την παραμονή της ενεργητικότητας στην καθημερινή ζωή.

Για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν το Φεστιβάλ WTT4H μπορούν να αγοράσουν πακέτα εισιτηρίων μέσω της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής. Τα πακέτα περιλαμβάνουν τιμή δωματίου, πλήρη διατροφή, δωρεάν Wi-Fi και πλήρεις φόρους, μεταφορά της τακτικής υπηρεσίας μεταφοράς από και προς ξενοδοχεία και χώρους, μεταφορά από το αεροδρόμιο, χρέωση συμμετοχής και αποχαιρετιστήριο πάρτι.

Οι συμμετέχοντες, που θα εγγραφούν έως την 1η Ιουλίου 2023 τα μεσάνυχτα (στις 23:59 CEST), θα λάβουν έκπτωση 100 ευρώ στα επίσημα πακέτα.

Η εκδήλωση θα συνεργαστεί με τη ΜΚΟ AllForBlue σε μια διαδραστική περιβαλλοντική δραστηριότητα, μια διασκεδαστική ομαδική δραστηριότητα, ώστε να μάθετε περισσότερα για το θαλάσσιο οικοσύστημα και να καθαρίσετε ενεργά την παραλία για την ισορροπία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων και να αποφύγετε τα πλαστικά μιας χρήσης. Αυτό ταιριάζει με το έτος βιωσιμότητας του Ομίλου ITTF για το 2023».

Click here for more information about the 2023 WTT4H Festival.

Click here to register for 2023 World Parkinson’s Table Tennis Championships.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ